Mi a Moxalole és milyen betegség esetén alkalmazható?

A Moxalole székrekedés eseti kezelésére javasolt, hosszan tartó székrekedés esetén is. A Moxalole súlyos székrekedés (ún. besült széklet) kezelésére is használható.

A makrogol 3350 megnöveli a széklet térfogatát, a víz megkötése révén, ezáltal normalizálja a bélmozgást. Ennek élettani hatása a rendszeres székelési inger, anélkül, hogy feszülést vagy a hosszan tartó székelést okozna. A Moxalole® sótartalma segít fenntartani a szervezet normál só- és vízháztartását.

Hogyan kell szedni a Moxalole-t?

Szokásos adagja a székrekedés megszüntetésére egy tasak 1-3 alkalommal naponta. A külön csomagolt tasakokat bárhova magával tudja vinni, könnyűek és praktikusak. A tasak tartalmát bele kell önteni 125 ml vízbe, ami egy kisebb pohár víznek felel meg, és el kell keverni benne. Az oldatnak frissítő citrom íze van.

Mi a számomra megfelelő Moxalole adag?

A Moxalole javasolt kezdő adagja: reggel egy tasak. A következő adagot napközben vegye be, a rákövetkezőt pedig este. A készítmény hatása 12-24 óra elteltével jelentkezik. Az adag néhány napos használat után csökkenthető. Amennyiben a székrekedés még mindig fennáll, akkor továbbra is napi három tasakot vegyen be, maximum két hétig. Az adag és a hatékonyság szorosan összefügg, így könnyen kitapasztalható az Önnek megfelelő adag. Amennyiben hasmenés jelentkezik, Ön túl nagy adagot vett be. 

A Moxalole kezelés átlagos időtartama 2 hét. Amennyiben 2 hét után sem szűnnek meg a panaszai, keresse fel háziorvosát, az adag esetleges növelésével kapcsolatban vagy egy másik kezelésre való áttérés miatt. A krónikus székrekedésben szenvedő emberek számára hosszabb kezelési időtartam is szükséges lehet.